Detta projekt är resultatet av den drivna och ambitiösa Théo Dancer, som nu också har blivit huvudpersonen vid Domaine Vincent Dancer. Theo studerade vid Lycée Viticole de Beaune samtidigt som han arbetade deltid med sin far och från 2021 är han på fulltid på domainet och gör redan nu ett betydande avtryck.
Förutom sitt arbete med sin far har Théo tagit sig an spännande projekt i Mâconnais (Roc Breïa) samt startat sitt eget micro-négoce där han hämtar frukt från flera spännande områden i olika delar av Frankrike och från odlare som Theo har en personlig relation med.
Förutom Bourgogne Chardonnay och Aligoté hämtar Théo Gringet från Savoie, Savagnin från Jura och Gamay från vingårdar nära Fleurie för att nämna några.
Till skillnad från Roc Breïa och Domaine Vincent Dancer känner Théo Dancer att han kan vara mer experimentell med dessa viner. I detta syfte testar han olika jäsning- och lagringskärl, inklusive keramik, glasvinklot och olika storlek på fat. Dancer ingriper så lite som möjligt; alla jäsningar görs med naturliga jäststammar, malolaktisk jäsning sker naturligt, och det görs ingen bâtonnage, klarning eller filtrering på något av vinerna. Han använder också minimalt med svavel 15–20 mg/
Alla vinerna produceras i källaren hos chez Dancer, och bär därför beteckningen Vin de France