Backman & Co

Om Backman & CO

Backman & CO vinhandel fokuserar på import av unika och noga utvalda kvalitetsviner och drycker med stark känsla av ursprung och personlig karaktär från familjeproducenter runtom i Europa. Vinbönderna vi arbetar med ser styrkan i frukten de odlar och marken de brukar. I denna livliga, dynamiska och ständigt föränderliga bransch är vårt uppdrag att alltid hålla kundens paletter alerta och intresserade. Vi skall erbjuda våra kunder vin och dryck som inte bara är av exceptionell kvalité oavsett pris utan också öppnar sinnena för nya smakupplevelser.

Efter många års erfarenhet i restaurangbranschen, som sommelier och vinsäljare, har jag nu valt att ta steget in i vinhandeln för att förverkliga min dröm. Jag har alltid velat arbeta med vin och allt vad det innebär, historian, människorna, maten och det kulturella arvet, de hårt arbetande bönderna som lägger ner hela sin själ och passion för att producera viner som vi människor skall avnjuta.

En flaska vin är så mycket mer än bara innehållet och etiketten, ett bra vin förmedlar en tydlig känsla av ursprung, det berättar en historia om människorna, om landet, om druvan, om klimatet och mycket mer. En flaska vin skall vara en dryck som får oss att stanna upp och fundera, som får oss att känna oss exalterade, en rysning som går längs med ryggraden. En flaska vin skall njutas av i sällskap med andra och gärna med mat som kompletterar den. Det är då i just de stunderna det magiska inträffar.

Genom att starta min egen vinimport så hoppas jag på att få kunna förmedla min kärlek till vin och gastronomi, berika och diversifiera den svenska dryckeskulturen och låta just dig som kund kunna ta del av en bit av historien och människorna bakom vinerna vi importerar.

Maximilian Backman
Vinhandlare och ägare