Etienne Bodet! Ta det namnet och kom ihåg det,
För här har vi ett enmansunder som kommer att sätta Montreuil-Bellay på kartan genom att producera kanske den mest eftertraktade Cabernet francen i världen och jag är säker på att han kommer att han kommer kvala in i vinmakarnas hall of fame tillsammans med bröderna Focault och många fler.
Stora ord ja jag vet men efter att ha träffat, lyssnat och lärt känna Etienne är jag så säker på det här att jag kommer äta upp min hatt om det inte blir så här i framtiden.
Domaine Etienne Bodet och Clos Durandiere var en bröllopsgåva från Etiennes far där han fick 1,4H Cab.Franc odlad på den jord som Etienne är så passionerad över och älskar, jordmånen är ett ord som kommer tillbaka om och om igen under mitt besök han är nästan besatt av det och jag kan förstå varför, det är en jordmån som inte finns någon annanstans i Loire då den är från juraperioden och består av kalksten, märgel, silex och sand med mycket järndioxid.
Den första årgången av Clos Durandiere var 2020 och den har legat på fat sedan dess innan buteljeringen, ja ni läste rätt! Tre års lagring på fat precis som Foccault-bröderna då Etienne tror på lång lagring för att polera vinet och göra det till den yttersta essensen av Cab. Franc.
Det har hänt för väldigt länge sedan jag började gråta när jag kände doften av ett vin och jag trodde inte att det skulle hända igen men det var exakt det som hände den där dagen i maj 2022 när jag stack ner näsan i glaset så var det precis som filmen ratatouille, jag transporterades någon annanstans och alla mina sinnen och känslor bara sköljde över mig, armen full av gåshud och ögonen tårades. Det är ren magi som händer här!