Chateau Pierre-Bise

Chateau Pierre-Bise

Claude och Joelle Papin-Chevalier startade Château Pierre Bise för trettio år sedan. Claude Papin (tidigare ordförande för Institutet för vin och vinodling) och hans fru är de mest passionerade försvararna av Anjous terroir, och inte överraskande är de goda vänner med Marcel Deiss från Alsace. De kontrollerar över 32 hektar vingårdar och producerar ett brett utbud av vita, röda och söta viner från enskilda vingårdslägen. Det är dock för sina söta viner som Claude är mest känd, särskilt de från Côteaux du Layon.

Egendomen strävar efter ekovänlig odling inspirerad av Masanobu Fukuoka och tillämpar bevarandejordbruk för att låta naturen forma landskapet.
Metoderna inkluderar agroforestry (skogsjordbruk), vinterbetande djur och vingårds kycklingar som främjar jordens hälsa. Målet är att uppnå högsta kvalitet på skörden genom noggrann skötsel och optimal mognad av druvorna