Tom Myers är mannen bakom D’Arcy. Under de senaste 10 åren har han byggt upp ett imponerande CV inom vinbranschen, för att uttrycka det milt. Tom har ingen formell vinskolning, men hans många års praktiska erfarenhet och brinnande önskan att förstå även de minsta detaljerna gör honom till en av de mest eftertänksamma och passionerade vinmakare jag träffat.
Tom ha arbetat för en mängd producenter i Nya Zeeland, Australien, Bourgogne, Jura, Moselle, Rhône, Toscana och Piemonte, inklusive Benjamin Leroux, Alain Graillot, d’Angerville, Comte Armand, Dr. Loosen och Giuseppe Rinaldi, bland andra. Men Piemonte har alltid varit referenspunkten för Tom – platsen där han har bott sedan 2013 och där han har letat efter vingårdar för att starta sitt eget projekt. 2020 grundades d`Arcy när Tom fick möjligheten att hyra en bit mark vid Barolo Cru Preda, som han har full kontroll över och odlar med ett extremt fokus på detaljer. Han köper också druvor som han nedklassificerar och använder till sin Langhe Nebbiolo.
Visst är Tom fortfarande nyfiken och sökande, men samtidigt är han fast i sin tro och håller fast vid sina åsikter. Han respekterar tradition, men ifrågasätter ständigt dogmer överallt där han ser potential att skapa större klarhet och precision i sina viner. De många vistelserna i Bourgogne lyser klart igenom i hans tillvägagångssätt. Han försöker inte göra små kopior av Bourgogne, men han behandlar frukten varsamt och precist, vilket är vanlig praxis för de flesta topproducenter i Bourgogne, men knappast rotat i Piemontes traditioner. Tom arbetar också med macerationer som är relativt korta för Piemonte i öppna tankar och ett inte obetydligt antal hela klasar för både hans Dolcetto och hans Barolo.