Att köra nerför landsvägarna mot Mercurey, lyssnandes på Jacques Brel på högsta volym, förväntade jag mig inte den berg-och-dalbana som väntade! Att möta Raphaël, son till Alain, var som att möta en vulkan på steroider. Raphaëls energi och ambition är helt galen, han har en så tydlig vision och engagemang för vingårdarna han vill vårda och vinerna han vill skapa. Jag kan inte sluta tänka på vilken sorts vin han skulle göra om han var i Côtes de Nuits! Jag måste erkänna att mina förväntningar på Mercurey inte var så höga till att börja med (trångsynt), men det får jag äta upp nu.
De röda vinerna visar stor renhet och finess likt Fourrier men med en tydlig och förfinad adress från Mercureys jordar, och de vita vinerna kommer säkerligen att höja några ögonbryn när appellationen avslöjas.
Några ord från från den aktade vinjournalisten William Kelley ”Förra året introducerade jag läsarna för denna spännande nya fyrhektarsdomän i Mercurey, och i år återbesökte jag egendomens första årgång på flaska. Som läsarna kommer ihåg, har Raphaël Corcia, efter att ha arbetat med Anne Parent, startat i Côte Chalonnaise på ambitiösa linjer: i ekologisk konvertering från början, han arbetar med täckgrödor, gör all lövhantering för hand och använder bara ekologiska komposter. I vineriet behålls vissa hela klasar och macerationerna är långa. Portföljen innehåller gamla vinstockar och en premier cru med betydande potential, Les Crêts, på de kalkrika sluttningarna ovanför Les Nauges, som jag ofta har tänkt måste ha betydande intresse men som ännu inte har fått mycket uppmärksamhet. Årgången 2021 var långt ifrån ett lätt år att börja, så det faktum att sortimentet har blivit så bra är definitivt ett positivt tecken för framtiden. Jag har varit konservativ i mina betyg, men detta projekt verkar säkert ha betydande potential, och jag skulle uppmuntra importörer att kolla in dem snarare än senare”