Cesare Bussolo – Piemonte, Italien

Cesare Bussolo – Piemonte, Italien

Detta är utan tvekan en utav dem mest intressanta producenterna att följa i Piemonte just nu.

Cesare Bussolo har varit chefsvinmakare hos ingen mindre än Roberto Voerzio de senaste elva åren och har sedan 2009 påbörjat sin egna resa som vinmakare. Men som Cesare säger så är Roberto fortsatt hans lärare och mentor för att uppnå den absoluta kvalitén i vinerna och vingårdarna.

Den första vingården Cesare köpte var Santa Lucia i La Morra och är planterad med Barbera på vinrankor som är 90 år gamla. Under 2010 valde man att omplantera stora delar av vingården och använda sig utav ”high density” plantering vilket innebär att man planterar cirka 8000 vinrankor per hektar, vilket möjliggör för Cesare att reducera uttaget till ett kilo druvor per vinranka. I vingårdarna arbetar Cesare helt naturligt utan herbicider, pesticider och kemisk fertilisering.

Vinerna är packade med underbar frukt och densitet men alltid med det tydliga ursprunget från Terroiren.