Pierre Morin – Domaine Pierre Morin, Sancerre, Frankrike

Pierre Morin – Domaine Pierre Morin, Sancerre, Frankrike

Domaine Pierre Morin ligger i den charmiga lilla byn Bue som utan tvekan är en utav de mest prestigefyllda byarna i hela Sancerre. Sedan Pierre Morin, Gérard’s son, tog över 2004 har domainet gått från klarhet till klarhet. Efter att ha spenderat några år i Australien återvände Pierre hem till Frankrike och Bourgogne där han arbetade hos domaine Dujac. Det var hos Dujac som idén och Pierres filosofi föddes att ett stort vin endast kan produceras med låga skördeuttag, handplockade druvor, rigorösa selekteringar av druvorna och ett metakulöst beskärningsarbete i vingården.

Pierre föredrar naturliga metoder i vingårdarna och undviker herbicider och pesticider, för jäsningen  använder Pierre endast naturliga jästsvampar. Alla de vita vinerna vinifieras i rostfria ståltankar och ligger på sin jästfällning i flera månader, medan de röda vinerna får mogna i 12 månader på två till fyra år gamla fat.

Morin producerar utan tvekan några av de bästa vinerna i Sancerre och stilen är typisk för Bue, aromatiska, strukturerade, kraftiga och eleganta med en sylvass syra.